Vegetar

Vegetar oppskrift : aubergin med poteter

May 06, 2022

Vegetar oppskrift : aubergin med poteter

Siden jeg snakket om vegetarmat i forrige innlegg, passer det at årets første oppskrift er vegetar. Tenkte jeg skulle komme med en ny variant av auberginen, i og med at jeg også nevnte den i forrige innlegg. Her har du en annen variant enn den med tandoori.

Dette trenger du :

1 ¼ ts salt

½ ts chilipulver

1 ts gurkemeie

1 ts malt korianderfrø

2 ts malt mangopulver

2 ts malt ingefærpulver

2 ts tørket bukkehornkløver

1 ts garam masala

5 ss olje

1 ts spisskummen

200 gr små auberginer

200 gr poteter

2 ts fennikel frø

2 ss frisk koriander

IMG_4460

Bland alle krydder utenom fennikelfrø og frisk koriander, i en bolle. Skrell potetene og skjær i runde 2 cm store skiver. IMG_4458 IMG_4466

Lag to snitt i hver aubergin slik at du får delt den i fire, men la siste cm henge sammen. Fyll snittet med krydder ved hjelp av en teskje. Knus fennikelfrøene og skjær koriander til garnityr.

Varm olje i en stekepanne, ha i spisskummen. Når frøene freser, ha i auberginene og la de stå under lokk i 10 min, vend et par ganger. Tilsett potetskiver og resten av pulverkrydderet. Stek videre i 10-12 minutter. Vend alt forsiktig et par ganger slik at grønnsakene får en jevn steking. Avslutt med å vende inn malt fennikelfrø og litt frisk koriander. Stek i 2-3 minutter

IMG_4473

Anrett på fat og pynt med frisk koriander og cherry tomater.

Denne passer forresten supergodt som pålegg til panini eller deilige vegetar smørbrød med et lag med smøreost , disse grønnsakene, løkringer og cherrytomater.

IMG_4482

V E L B E K O M M E :)