Jeg heter Niru Kumra og er i 50-årene, født i Punjab i India og vokst opp i Fredrikstad. Interessen for mat har jeg alltid hatt og fått det gjennom morsmelken med hobby-kokk til mor og bestemor som husstell lærer i 1947
Gjennombruddet fikk jeg på skolekjøkkenet i 6. klasse, der jeg ivrig lærte å lage norske kaker og gjærbakst som mamma ikke var kjent med. Det ble ikke kokkeutdannelse på meg, men flere år på skolebenken med økonomi på Østfold distriktshøgskole, prosjekt-ledelse på BI og innovasjon på NTNU noen år etter at jeg startet MasalaMagic. Gjennom 13 år i forskjellige departement, det private næringsliv og ikke minst ”livets skole” har jeg hatt det utrolig gøy og til tider utfordrende.
Til daglig lever jeg ut drømmen min gjennom masalamagic.com (startet i 2003), der drømmen om egne chutney var frøet til noe som nå er et lite ”tre” av familiebedrift med visjon om å gjøre indisk mat like kjent som pizza, pasta og taco. Jeg er den første som har skrevet en indisk kokebok på norsk, «Indisk mat på norske fat» kom ut i 2004. Her begynte ballen å rulle med kokkekurs på skolekjøkken som nå har blitt til min hverdag.
På Carl Berner har jeg et kurssenter hvor du kan lære å lage indisk mat, tilbyr catering til privatpersoner og bedrifter, kulinariske reiser til India og har nå en matserie på 17 produkter, «Nirus Masalamagic», som kan kjøpes på blant annet Meny, Jacobs og Kiwi. Høsten 2017 ga jeg ut min andre kokebok «Masalamagic – magien i det indiske kjøkken».
Ellers har jeg tre fantastiske barn og en kjærlig ektefelle som støtter opp og er mitt team-MasalaMagic. De er både prøvekaniner, kolleger og heia-gjeng når mor trenger det.
Velkommen til Nirusverden
– indisk mat på norske fat