Glutenfritt

Glutenfrie blåbær muffins

May 28, 2022

Glutenfrie blåbær muffins

Jeg syns det har vært en lærerik utvikling i bloggen min, forhåpentligvis også for dere. Det å få spørsmål og utfordre meg selv på å lage noe annerledes har lært meg mye. I løpet av 13 år har jeg hatt ca 8900 mennesker på kurs! Det betyr ca 2 kursdeltakere pr dag over 4745 dager. Litt allergi i familien og særbehov gjør også at det blir nødvendig å forandre på de tradisjonelle oppskriftene.

img_7976

Her må jeg få si noen gode ord om kikertemelet, det er så brukervennlig til varierte retter. Nå har jeg laget retter med dette ”vidundermelet” i alle kategorier på bloggen. Ondwo, pakore, pannekaker, hamburgerbrød, boller, lefse/roti, naan. Middag; kadhi, desserter; barfi, laddo og drikke; besan ka doodh. Jeg kommer jammen ikke på noen andre av mine produkter som kan brukes så allsidig og i tillegg er meget sunt. Når det gjelder smak, er den klart annerledes enn hvetemel og noe man venner seg til. Jeg synes det er supergodt selv om jeg ikke har noen allergier.

IMG_2949-2(Egen reklame)

I dag lager jeg en ny vri på en oppskrift fra 6. klasse på St. Croix skole i 1980! Denne oppskriften gir 8 store muffins

GLUTENFRIE BLÅBÆRMUFFINS

150 gr brunt sukker

100 gr smør

3 egg

1 ts bakepulver

200 gr kikertemel

2 ss blåbær pr muffins

img_7972

Fremgangsmåte:

  • Visp sukker og smør til eggedosis
  • Tilsett ett egg om gangen
  • Vend inn bakepulver og kikertemel, meget forsiktig
  • Ha 1-2 ss blåbær i bunnen av hver muffinsform
  • Steke på 175 grader i 20-23 min

img_7970

God fornøyelse!