Annet

Hvorfor spise chiafrø

Mar 22, 2017

Chiafrø har sin opprinnelse i Sør-Amerika og planten er i slekt med mynte og basilikum. Det latinske navnet er Salvia hispanica og chia betyr styrke. De svarte små frøene var viktig mat for aztekerne og mayane, ordet stammer fra det gamle maya språket og betyr styrke.

På grunn av rikt fiberinnhold, absorberer frøene 10-12 ganger mer væske, blir geleaktige og utvider seg. Det gjør at de metter godt og virker slankende. De er et godt alternativ til eggfri baking. Det er ikke uten grunn at de er i kategorien supermat og de er nemlig fulle av antioksidanter, proppfulle av Omega 3 og protein. I følge en artikkel i Huffington Post, inneholder chiafrø fem ganger mer kalsium enn melk. Videre er de en meget god kilde til jern, magnesium, fosfor og zink.

For å få ekstra boost, kan du prøve å spire de. Jeg må innrømme at det ser udelikat ut, men slik gjør du :

Bløtlegg frøene lett i en bolle, dekk bollen ¾ og la stå på kjøkkenbenken. I løpet av 3-4 dager vil de begynne å spire og kan brukes på salat eller smørbrød. I India brukes de gjerne i drinker og dessert. Det er all grunn til å øke inntaket av disse for et sunt og energisk kosthold, så ikke nøl!

Kanskje disse oppskriftene kan friste;

Golden milk – lag denne til frokost med 2 ss chiafrø, la stå i ca 20 min og spis som pudding!

img_0280

Mango chiapudding

img_9427