Dessert

PAVLOVA MED MANGOKREM (glutenfri)

May 25, 2022

PAVLOVA MED MANGOKREM (glutenfri)

Man har så lett for å ta det gamle vante og jeg må innrømme at det går mye fortere å smelle sammen kaker du er vant til, men forrige helg da vi skulle være 12 indere til bords, ble det ingen indisk kake nei.

IMG_6872

Selvsagt lager jeg annen mat enn indisk, hallo! Det ble italiensk; lasagne med lammekjøttdeig (jeg bruker ikke okse), vegetar til meg med soyakjøttdeig) vegetar spaghetti, foccacia med koriander paste og en frisk salat. Vel, skal røpe at mango chutney ikke kunne forbli på kjøkkenet. Det kan jo brukes til alt!  Jeg skjønner ikke når folk sier indisk mat tar lang tid å lage, det er vel heller hva man er vant til..Det er sikkert at jeg kunne ha laget mange flere indiske retter på denne samme tiden. Til dessert ble det pavlova med mangokrem og oppskriften kommer her! Denne er også glutenfri og med laktosefri kremfløte blir den enda mer allergivennlig.

PAVLOVA MED MANGO

Margensbunn

4 eggehvite

¼ ts salt

125 gr brunt sukker

2 ts maisena

1 ts hvitvinseddik

Mangokrem:

6 dl kremfløte

2 ss sukker

500 gr Nirus mangopuré

3 ts maisena

Pynt:

Frisk frukt/bær

Mangopuré

IMG_6889

Fremgangsmåte:

  • Ha eggehvite og salt i en vispebolle og visp til det skummer godt. Tilsett sukker og visp igjen til det ligner marengs (ikke for lenge). Bland forsiktig maisena og eddik med en slikkepott.
  • Lag to firkanter på bakepapir og stekes på 120 grader i 1,5t på nederste rille.
  • Avkjøl godt.
  • Visp fløten til krem. Varm opp mangopurén med maisena, avkjøl og bland med kremen.
  • Fyll mangokrem mellom bunnene og ha et lag på toppen. Pynt med jordbær, mango eller annen frukt du liker. Jeg hadde indisk mango kjøpt i Dubai!
  • Fyll mangopuré i en tom ketchup flaske og lag mønster.

IMG_6888

OBS! Denne kaken forsvinner fort og mest sannsynlig først om du er flere å velge mellom. Pavlova med mangokrem og nytrakket kaffe!

GOD FORNØYELSE!