Dessert

Kongen i frukthyllen

May 25, 2022

Kongen i frukthyllen

Det er for min del, uten tvil, mango! Indisk mango er kjent for sin søte smak og fantastiske aroma. Vi bruker typen kesar i vår mangopuré som er uimotståelig god! Nå kan jeg fint lage alle desserter med mango uten å bli skuffet over smaken.

Mango er frukten jeg savnet mest under oppveksten i Norge. Jeg husker godt at mamma hadde vært i India og fått med noen få ferske mango hjem (det var ikke like strengt for 35 år siden). Da vi hadde fortært de etterlengtede godbitene, sparte jeg på et par fruktsteiner og sådde de i jorden, i håp om at vi kunne få vårt eget mangotre i hagen. Skuffet måtte jeg gi opp prosjektet da pappa leende fortalte at det gikk nok ikke i kalde Norge. Ikke engang på sommeren..

MANGO

Fordelene i mango er mange. Her er noen av dem:

Den har fiber, mineraler og er rik på vitamin B-6. En god kilde til vitamin A og C. Ikke minst har den lavt GI (glykjemisk indeks), inneholder antioksidanter og forbedrer fordøyelsen. Det er normalt i India å spise den til middagen eller etter middagen som dessert. Siden den kjøler ned i sommervarmen, er det en populær frukt i de fleste asiatiske land. Er du jernfattig og mangler kalsium, bør du absolutt inkludere herligheten i det daglige inntaket. Noe som bare er en fryd, vil jeg si.

Ikke bare kan den spises, visste du at den kan brukes til å rense huden? Mos litt mango»kjøtt» med en gaffel og påføre i ansiktet. Skyll av etter 10-15 min. Det bidrar til å rense porene og øke friskheten i ansiktet. Metoden åpner tilstoppede porer som forårsaker akne og gjelder for alle hudtyper. Mangoen betegnes også som kjærlighetsfrukt og øker virilitet hos menn pga store mengder av vitamin E.


Du finner alle oppskrifter med mango HER. Er du glad i mango, så følg med, jeg har mange oppskrifter i vente! Mangopureen ser forresten slik ut :
IMG_2954
(Reklame for egne produkter)

Pureen kan oppbevares i kjøleskapet i et glass 3-4 uker eller fryses ned. Produktene mine er rene, uten tilsatte stoffer og midler. Uten gluten og melk – Perfekt for deg med allergier

Her er det altså noe for enhver så løp og kjøp!