Dessert

Ingrediens med flere bruksområder

May 28, 2022

Ingrediens med flere bruksområder

God morgen dere! SÅ hyggelig å se at forrige innlegg ble veldig populært. Vi fikk ny rekord på antall besøkende i løpet av disse to dagene som har vært. Dette er kjempe gøy og gjør meg så utrolig glad! Tusen takk for at dere klikker dere innom, tar dere tid til å lese innleggene og deler dem videre! Håper dere kommer med tilbakemeldinger om det er noe dere savner. Fortsett å dele bilder med #masalamagic på instagram. Så snart det blir litt fler skal jeg lage et innlegg om det. Gleder meg til å se :)


I dag kommer oppskriften på en veldig populær dessert. Khir er en pudding av ris og har mange like ingredienser som den tradisjonelle norske riskremen, men smaker derimot svært ulikt. Dette er en dessert som spiser over store deler av India. Jeg skriver jo hovedsakelig mye om nord-indisk mat fra hovedstaden og Punjab, fordi jeg her røtter derfra. Kanskje dette kan være helgekosen? Eller vil du lage noe nytt til morsdag? Eventuelt kan du overraske din kjære med indisk på valentines day?

Khir//Rispudding

Dette trenger du til 8 porsjoner :

50 gr. basmatiris

 2 dl vann

1 liter melk

3 dl kremfløte

4–5 choti elaichi grønne kardemommekapsler eller 1 ts kardemommepulver

7–8 skåldhete mandler – eller hakkede pistasjnøtter

100 gr. sukker

50548_DAVERT_BESTILLINGSVARER_Basmatiris____hvit_2_1

Fremgangsmåte

  1. Åpne kardemommekapslene og la de koke med til desserten er ferdig. Ta ut før servering.
  2. Kok ris og vann. Når vannet nesten er tørket inn, tilsett melk, fløte og kardemommekapsler. La dette koke på middels varme til det tykner, det tar cirka 60 minutter.
  3. Sukker blandes i mens det er varmt, det behøver ikke å koke. Avkjøl, ha i serveringskål og pynt med skåldhete mandler og / eller småhakkede pistasjnøtter.

Som en smaksforandring kan du bytte ut grønne kardemommekapsler med 2 svarte kardemommekapsler.

Khir

Masse lykke til og god helg! :)