Annet

Lemon rice

May 22, 2017

Jeg har vært så heldig og fått lov til å lage kulinariske reiser til India, der sør-India har vært et fantastisk innslag. Det sør-indiske kjøkken er fargerikt og smakfullt med andre krydder og smaker enn de jeg har vokst opp med. I tillegg har det et rikt utvalg av sjømat, grønnsaker, svinekjøtt- og ris retter. Risen smaker forøvrig annerledes enn den langkornete basmati risen. Den er tykkere, kortere og har mindre smak, derfor tror jeg at den ofte lages med forskjellige krydder. Dessuten spises ris til nærmest alle måltider og da er det godt med forandring fra den vanlige kokte risen.

IMG_1809

En annen fordel med denne oppskriften er at du for eksempel kan bruke risrester fra dagen før. Jeg er nesten sikker på at det er slik denne har blitt oppfunnet. Prøv også en annen sør-indisk oppskrift kokosris. Skal du forresten gjøre det på den ekte sør-indiske måten, brukes høyre hånd til å forme som boller som puttes i munn. Jeg synes at den er så god at jeg kan spise den med bare kokos chutney eller min mango & lime chutney eller granateple raita. Frisk chili er ikke en del av denne oppskriften, men jeg liker den sterk og har gjerne i 1-2 friske chili sammen med risen.

LEMON RICE

3 ss olje

6 karri blader

¾ ts gurkemeie

300 g kokt ris

¾ ts salt

3 ts cashew nøtter

3 ts rosiner

6 ss sitron saft

IMG_1811

Fremgangsmåte :

  • Varm olje, ha i karri blader og gurkemeie. Fortsett med ris, salt, nøtter og rosiner.
  • Bland godt og ha i sitron saft til slutt.

Er det ikke denne en god fornøyelse?