Annet

Frukt chaat

Apr 11, 2017

Chaat er en smårett som nærmest selges på alle gatehjørner i India. Du kan sammenligne det med en kjapp pølse i lompe, men der stopper sammenligningen. Det er noe helt annet – vegetarisk og serveres kald.

Har du ikke prøvd noen av chaat oppskriftene som er lagt ut tidligere, vil jeg anbefale deg denne. Årsaken er at det er ingredienser som er godt kjent i en norsk hverdag.Her har du en frisk variant med frukt, altså vi indere spiser nærmest alt med krydder

Fruitchaat

Fersk ananas og granateple er veldig godt i denne, men jeg vet at de fleste velger det som er enklest å skrelle og dele. Poteten kan selvfølgelig sløyfes, men den gir en god variasjon i frukt smakene. Oppskriften er til 4 porsjoner.

FRUKT CHAAT

1 banan

1 eple

1 pære

150 gr. kokte poteter

10–15 steinfrie druer

1 ts salt

1 ts chaat masala

½ ts malt pepper

2–3 ss sitronsaft

EPLER Apples

Fremgangsmåte :

  • Skrell banan og poteter. Del potetene, eplet og pæren i 1 x 1 cm terninger. Del bananen i to på langs og deretter i 1 cm store halvmåner.
  • Ha alt i en bolle og tilsett druer, krydder og sitronsaft. Bland godt. Serveres straks.

Nirus tips :

Det kan være lurt å sette fram små skåler med forskjellige typer frukter og krydder i stedet for å blande alt sammen slik at personer med allergi o.l. kan blande sin egen favoritt. Dessuten kan man lage sin egen favoritt sterkt med pepper eller med søt smak.