StreetFood

Indisk streetfood del 2

May 11, 2022

Indisk streetfood del 2

PANIPURI/ GOLGAPPE

Streetfood i India er retter med mange smaker og ingredienser som du kanskje ikke har hørt om engang. Merkelige sammensetninger, men smaker som setter smaksganene i skikkelig bevegelser (i dobbelforstand). Jeg er heldig og har mage som tåler det meste og er aldri for mett for en runde eller to med panipuri. Skal du til India bør du dog være forsiktig med hvor du spiser fra og hvilket vann som brukes.

Denne er kjempepopulær, spesielt om sommeren siden den kjøler ned pga mynte, koriander og isbiter. Et lett måltid som metter uten å være tungtfordøyelig.IMG_4121
(Reklame for egne produkter)

Golgappe som de gjerne kalles i nord-India, er små boller laget av semule eller sammalt mel. Deigen er grei å lage med vann men utfordringen er å lage små lefser/ chips og steke de i varm olje. Du kan lage en stor lefse og skjære ut rundinger med et lokk eller lage små boller som kjevles ut. Siden det var på en hverdag, kjøpte jeg heller en pakke på Grønland (Panipuri fra Bikana), tilbehøret lager jeg ferskt selv, det får da være grenser. Hehe.

IMG_4132

Tilbehør/ fyll:

Du trenger 300 gr kokte kikerter, 2-3 kokte poteter skrelt og delt i terninger. Krydre etter ønske. De fleste indere vil gjerne ha en dæsj med daddelchuteny som fyll også, men jeg synes det blir for søtt.

Vann:

50 gr frisk mynte

30 gr frisk koriander

50 gr daddel chutney

2 ts salt

1ts chilipulver

2 ts ristet spisskummen

2 friske chili

1 dl sitron saft

1 pakke raitamiks

Noen isbiter

Dette er en sterk variant, bruk eventuelt halvparten først og føl deg frem med styrke eller kutt ut frisk chili for å få mildere smak.


Fremgangsmåte:

Lag et lite hull i panipuri, fyll med et par kikerter og 2-3 potet terninger og dypp denne i det smakfulle vannet. Det smaker crispy, søtt og sterkt på en gang. En smak som ikke kan forklares, men bare må smakes

IMG_4142

GOD FORNØYELSE!