Vegetar

Vegansk sushi

Feb 23, 2022

Vegansk sushi
Innlegget inneholder annonselenker i form av egen reklame

Sushi i India er for så vidt et nytt fenomen og spådommene var mørke da de første japanske restaurantene fant veien til Mumbai. Indisk mat er godt kokt og rå fisk frister ikke i indisk klima. Det sies i artikler på nett at sushi er stor hit i India, men jeg har verken blitt servert eller sett noen i min krets spise rå fisk i India. På min neste Indiatur i februar skal jeg jammen observere det nærmere. Som vegetarianer, skal jeg nå prøve meg på vegansk sushi.

Det var via vår tidligere nabo at minstejenta fikk smaken på sushi før noen andre i familien, og det i en alder av 8 år! Jeg var veldig skeptisk til rå fisk og det var omtrent i 2008 at jeg smakte sushi for første gang, vegetar/vegan vel og merke. Merkelig nok likte jeg smaken med en gang, enda den egentlig er ganske smakløs. Siden den gang har jeg laget sushi flere ganger. En gang vi var ute og reiste så vi på en take-away sushimeny med aubergine. Dessverre var kjøkkenet stengt og jeg bestemte meg for å prøve det en gang, det har gått ganske lang tid i mellom og jeg husker ikke engang hvor det var. I alle fall, her er min nye smaksinvensjon. Jeg hadde en forestilling om at dette bør smake godt, og det gjorde jammen det! Mengde paste kan selvfølgelig reduseres, men jeg synes både koriander og aubergine passet ypperlig her.

VEGETAR MAKI MED AUBERGIN OG KORIANDER (24 biter) :

100 gr aubergine

1 ss Nirus koriander paste

rapsolje til fritering

2 dl sushiris

3 dl vann

1/2 ts salt

1 ts sukker

2 ss eddik

3 tang

1 avokado

1 gulrot

Sushimatte til rulling

Sesamfrø til pynt

 

Vegetar sushi

Fremgangsmåte:

  • Del aubergin i fingerlengde staver, mariner i koriander paste og la stå 20-30 minutter. Friter aubergin i varm rapsolje. La oljen renne av på kjøkkenpapir.
  • Skyll risen og kok opp med salt, når vannet koker inn. La stå i 15 minutter
  • Bland sukker og eddik. Vend alt over den kokte risen. Bland godt.
  • Skjær avokado og gulrøtter i lange staver.
  • Strø sesamfrø på sushimatten og legg på sushitang. Klem risen utover på tangen, la 1 cm være ledig i kantene.
  • Legg aubergin staver, avokado og gulrøtter i lag. Rull sammen og la stå i et par minutter før du deler i sushi skiver.

Server med tradisjonelt tilbehør; soya saus, syltet ingefær og wasabi. 

Vegansk sushi

Håper det smaker :) Det synes vi jentene Kumra!