Vegetar

Till wale alu; sesamkrydrede poteter

May 06, 2022

Till wale alu; sesamkrydrede poteter

Er du glad i ovnsbaktepoteter eller jeera alu, blir du begeistret for denne lover jeg deg! Det er så normalt å velge retter som man er vant til og nærmest kan lages i blinde etter hvert. I dag fikk jeg lyst til å utfordre meg selv og ikke lage poteter på den vanlige måten (uten koriander) samtidig som må det være sterkt for meg. Slapp av, det er bare å sløyfe chili dersom du har barn eller andre som ikke vil ha chili Mine chiliflakes er over normalt sterke!

till-wale-alu-1

Med bruk av sesamfrø, får man ekstra kalsium. Ekstra bra for veganere. I India er vi vant til å lage alt i wok lignendegryte kalt kadhai, jeg brukte stekeovn som i ovnsbakte poteter.

TILL WALE ALU

3 ss olje

1 1/2 ts spisskummin

1 1/2 ss sesamfrø

1 ss ingefær

2-3 ts hvitløk

1 ts gurkemeie

1 ts tørket mango pulver

1 ts chiliflakes

1 1/4 salt

1 ss tørket mynte

till-wale-alu

Fremgangsmåte:

Skrell poteter, del i lange båter. Bland olje og krydder, hell over potetbåtene vend godt og steke i ca 30 min på 200 grader. Kan brukes både til indisk mat og tapas.

Prøv også andre potet oppskrifter som achaari alu matarkoriander poteter, aubergin med poteter, alu matar panir og potetburger.

sesamkrydrede-poteter

God fornøyelse!