Vegetar

Sunne grønnsaksvafler

May 06, 2022

Sunne grønnsaksvafler

Det er slik at et hvert hjem har sine tradisjoner og retter man serverer. Hos min svigermor fikk jeg smake søte potetkaker (lager de en annen dag), som ikke vi var vant til i mitt hjem. Jeg er mer glad i krydder og salt smak, så jeg har laget en egen vri på den gamle oppskriften. Siden disse er laget på søtpotet, blir det ikke særlig binding og da må vi ty til kikertmel og fiberhusk. Du kan sikkert ha i hvitløk også, men jeg ville ikke ha hvitløkslukt i vaffeljernet mitt og det er greit med mat uten hvitløk innimellom. Om du absolutt vil ha i hvitløk, kan du lage små lapper i stekepanne.

img_0203

Alle slags grønnsaker kan brukes, jeg har god erfaring med kål, brokkoli og spinat også. Å rive på rivjern er best, ikke bare fordi de blandes godt men det går raskere å steke. Har du for store biter tar det lang tid per plate og grønnsakene kjennes rå.

GRØNNSAKSVAFLER

200 gr gulrot

200 gr søtpotet

200 gr gresskar

50 gr små løkterninger

4 ss fiberhusk

4 ss kikertemel (egen reklame)

1 ts salt

½ ts chilipulver

1 ts garam masala

1 ts tørket mynte

1 ts timianfrø

3 ss frisk koriander

2 ss vann

img_0204

Fremgangsmåte :

Riv gulrøtter, gresskar og søtpotet på rivjern. Ha i resten av ingrediensene og stek som vafler når jernet er varmt. Smaker godt både kalde og varme, gjerne som en lompe med en masalachai.

img_0207

De er supergode i matpakke om du trenger variasjon til brødskiver. Chutney er selvfølgelig et must som tilbehør og gjerne en skål med raita.

Velbekomme!