Vegetar

Spinat ris

May 06, 2022

Spinat ris

Ris med smak er noe nytt for norske ganer, man er som regel vant til ren kokt ris. Kvalitetsrik basmati ris med krydder og grønnsaker er jo nytelse i seg selv! Du trenger faktisk ikke noe annet ved siden av, kun en frisk raita til. Da mine barn var små var det meget populært med kun ris med masse grønnsaker, panir og raita til middag en gang i uken. Chutney er fast ”inventar” hos meg så det hører klart med. Jeg trekker fornøyd på smilebåndet når jeg enda får forespørsel om vi kan ha den til middag.

IMG_6459

Nå som den autentiske basmati risen min er tilgjengelig på blant annet alle Meny butikker, er det på sin plass at jeg må dele oppskrifter som bidrar til en herlig opplevelse. Folk har alltid spurt om hvordan jeg får til risen så lang og luftig.

Denne retten er en spennende sammensetning der spinat bidrar med jerntilskudd. Frossen spinat er supert å bruke, synes jeg. Chili og pepper kan selvfølgelig sløyfes, jeg synes det er godt med smak.

SPINAT RIS

150 gr Nirus Basmati ris

1 ss ghee eller 2 ss olje

4 pepperkorn

5 røde tørkede chili

1 laurbærblad

150 gr spinat

1 ts malt korianderfrø

1 ts salt

dobbelt så mye vann som ris

Fremgangsmåte:

  • Skyll risen et par ganger og bløtlegg i dobbel mengde vann 10-15 min.
  • Varm ghee, tilsett pepperkorn, chili og laurbærblad. Ha i vann og kok opp.
  • Tilsett spinat, ris, salt, korianderfrø og ris. Ha på lokk.
  • Når væsken nærmest koker inn, skru varmen ned på nest lavest varme og la trekke i 5-6 min. Ikke rør unødvendig i risen.

Fordelen med hele korn er at de som ikke vil ha, kan lirke det bort. Når jeg oppgir mengden ris i gram, kan du måle den i et dl-mål og bruke dobbelt så mye vann. Det blir liksom litt merkelig å si 300 gr vann, men det er korrekt.

IMG_6455

Dette blir supergodt. Lykke til!