Vegetar

Søtpotet fries med touch av indisk

May 06, 2022

Søtpotet fries med touch av indisk
Innlegget inneholder annonselenker

Siden det er så mange som ikke vil spise poteter for tiden, har man et supert alternativ i søtpoteter. Olje skal vi heller ikke ha mye av så da tyr vi til stekeovnen, som er helt ypperlig! Den forrige oppskriften falt så godt i smak, så jeg eksperimenterte litt videre fordi jeg er så glad i krydret mat.

IMG_7668

Her har jeg laget en variant med mine magiske krydder, for å få smak til dette serverer jeg gjerne min raitamix eller daddel chutney. Raitaen lager jeg helst med kefir eller kulturmelk slik at det blir mindre kalorier enn rømme og ikke for syrlig smak. Allergivennlig variant får du med havrerømme eller soya yoghurt, bruk da et par spiseskjeer sitronsaft for å få litt syrlig smak.

Det er ikke nødvendig å skrelle søtpotetene, men jeg valgte å gjøre det.

KRYDREDE SØTPOTETFRIES

500 gr søtpoteter

3 ss olje

¾ ts salt

1 ts malt spisskummen

½ ts pepper

2 ts tørket mynte

4 ss sitron saft

IMG_7673

Fremgangsmåte:

  • Skrell søtpotetene i tykke skiver.
  • Bland olje og alt krydder.
  • Steke 20 min i forvarmet ovn på 225 grader. Det gjør de sprøe.
  • Drypp sitron saften over før servering.

IMG_7670

Var ikke det godt og enkelt? Prøv da vel