Vegetar

Smakfulle grønnsakspyd

May 05, 2022

Smakfulle grønnsakspyd

Når man griller er det supert å ha masse grønnsaker som tilbehør. Det er både mettende, lekkert og gir variasjon til salaten. I tillegg gjør det at man ikke behøver å lage brød eller ris til måltidet.Den eneste ”ulempen” er at gjestene antagelig spiser mye mer grønnsaker enn du antar. Fargerike grønnsaker på bordet er en fristelse for både øye og gane. Nordmenn spiser altfor mye kjøtt og det er lite som skal til for å få til et vegetar innslag. Prøv det neste gang du griller!

IMG_7223

Bruk forskjellige typer grønnsaker som squash, paprika, rødløk, aubergine og brokkoli. Det er bare å justere mengden paste ved å smake på marinaden og bestemme om du vil ha det sterkere eller mildere. Her er mine forslag;

NIRUS KORIANDER GRILLSPYD

800 gr forskjellige grønnsaker

2 ss matyoghurt (kan sløyfes)

3 ss olje

2-3 ss Nirus koriander paste


NIRUS TANDOORI GRILLSPYD

800 gr forskjellige grønnsaker

3-4 ss olje

3 ss Nirus tandoori paste

IMG_7260

Om du ønsker en kremet marinade er det godt å blande med yoghurt, da kan du ha i litt mer paste. Litt olje er nødvendig for at grønnsakene ikke skal bli for tørre og svidd mens du griller. Husk å legge grillpinner i bløt før du begynner å kutte grønnsaker, dersom du ikke har i stål.

Raita er en fantastisk dip til det meste, men passer ekstra godt til grillmat i varmen. Følg bruksanvisning på pakken og man kan variere med kulturmelk, kefir, soyayoghurt, naturell eller rømme. Noen har tipset meg om at de pleier å knuse kulene i pakken og blande alt i rømme, mens jeg liker kulene. Derimot kan jeg noen ganger ha de i syrnet melk like før servering, for å ha de sprøe i stedet for å vente til kulene blir myke. Siden grønnsakene er ganske smakfulle, kan du ha i opptil 6 dl kefir slik at det blir en litt mildere dip.

IMG_7224

GOD FORNØYELSE