Vegetar

Salat med koriander grønnsaker

May 05, 2022

Salat med koriander grønnsaker

Har du noen i familen som nekter å spise salat og mener det er kaninfór? Min bror sier ofte at han har en avtale med kaniner – de spiser ikke maten hans og han spiser ikke deres.

Mange synes salat er kjedelig og jeg er enig i det dersom man kun kutter opp grønnsaker og ikke gjør mer. I en bursdag fikk jeg servert cherry tomater og roccula til pizza, for meg blir det vel tamt. Jeg synes det er på sin plass å piffe opp salaten med krydrede grønnsaker, forskjellig type dressing, syltede chili eller en sterk chutney. Noen ganger er det også godt med kun salt, pepper og sitronjuice.

IMG_7426

Du kan bruke all slags grønnsaker, jeg liker aubergine, squash, paprika, brokkoli, gulrøtter, store båter av rødløk, sjampinjong. Jeg lager stor porsjon til middag som tilbehør og sparer litt til salat.

SALAT MED KORIANDER

500 gr forskjellige grønnsaker

2 ss koriander paste

2 -4 ss lettrømme eller olje

Til salat:

En stor bolle med issalat, ruccola, agurk, cherrytomater.

Bland i avkjølte grønnsaker.

Dressing:

1 beger rømme

½ ts salt

1 ts malt pepper

Slik gjør du:

  • Skjær grønnsaker i store terning eller biter. Bland rømme og koriander paste. Dersom du ikke ønsker å bruke rømme, er det lurt å bruke litt olje slik at det ikke blir så tørt og brent på grillen eller i stekeovnen.
  • Stekes på grillen eller i ovn på 200 grader i ca. 20 min.

IMG_7424

Veggis eller ei, dette smaker supergodt!