Vegetar

Panir spyd – Indisk ost på grillen

May 05, 2022

Panir spyd – Indisk ost på grillen

Panir er den kjente osten fra delstaten Punjab. De aller fleste er veldig glad i den. Om du ikke har det kan du lage den selv eller bruke tofu, uten noen sammenligning for øvrig. Slik lager jeg den med min smakfulle tandoori paste.

Normalt kan du bruke all slags marinade som til kylling, men panir er ganske smakløst og jeg syns derfor at den kan krydres litt sterkt. Et lite dryss med limejuice så har du en supergod vegetar variant klar. Spydet blir enda bedre med litt grønnsaker og da er paprika både fargerikt og godt. Ellers kan du bruke sopp, squash, poteter, brokkoli etc.

IMG_7346

Dersom man sammenligner ost med panir, er det mer protein i ost 18g pr 100 gr, men panir gir 11gr. Det samme gjelder innholdet av kalsium selv om begge er melkeprodukter. Derimot er det mye mer fett i ost (18 gr mettet fett og 100 mg kolesterol) mens i panir er det 1,7 gr mettet fett og kun 17 mg kolesterol.

Jeg er glad i begge, men velger klart panir fremfor ost. Dersom du ønsker litt fyldig marinade, kan du bruke 4 ss yoghurt eller rømme. Da trenger du ikke olje. Her er min sammensetning:

TANDOORI PANIR SPYD

100 g panir

100 g paprika eller andre grønnsaker etter smak

2 ss tandoori paste

1 ss olje

Lime- eller sitronjuice før servering

IMG_7359

Fremgangmåte:

  • Legg grillspydene i bløt, ca 30 min.
  • Skjær panir og grønnsaker i store terninger.
  • Bland tandoori paste og olje. Spre alt over grønnsakene med hendene eller i en plastpose. Pass på at panir bitene ikke smuldrer opp.
  • Tre på spyd og stek på folie i ca 10 min. (evt. på 200 grader i stekeovn).
  • Dryss litt limejuice på før servering.

Snadder!