Vegetar

Ovnsbakte koriander poteter

May 05, 2022

Ovnsbakte koriander poteter

Poteter er ikke bare barnas favoritt. I India spises poteter nesten daglig og mer enn hos nordmenn! Ikke bare fordi det er flere indere enn nordmenn men fordi det er så mange retter og varianter av denne godsaken. Ikke minst høyere antall vegetarianere.

Hmmm, kanskje jeg skulle ha gitt ut en egen kokebok med bare potetretter?

https://www.youtube.com/watch?v=kR5Gyg4RTEc


Jeg er tilhenger av å spise variert og sunt. Hva er sunt? Det er opp til en hver, men jeg er ingen fan av diverse dietter. Spesielt sånne som lavkarbo dietten for eksempel. Glad for at den korte populariteten har dabbet av!

Det som er usunt er at man spiser altfor mye, alt er sunt dersom det spises med måte. Bruk heller ordentlig ghee, meierismør, fløte og tren mer. Du har sikkert hørt de vanlige tipsene ta trappen i stedet for heisen etc. Problemet med fedme i dag er forårsaket av at vi bruker kroppen for lite og spiser mer enn vi trenger. I India sies det av vi skal spise for å leve, ikke leve for å spise. Så jeg spiser med god samvittighet :) Over til oppskriften - her er i alle fall en god vri på vanlige potetbåter.

IMG_4866

Koriander poteter

1 ss koriander paste

400 gr nypotet

Fremgangsmåte :

Har jeg nypoteter pleier jeg ikke skrelle de. Tilpass eventuelt steketiden potet sorten du bruker. Skyll potetene godt og skjær i gode store båter, bland i en ss koriander paste. Ekstra olje er ikke nødvendig. Ha over i ildfast fat og stek 20 min på 225 grader i stekeovnen. Vend etter 10 min.

Smaker supergodt med Nirus Raitamix som dip eller tilbehør til hvilken som helst middag. Du finner raitamixen på Meny, Ultra, Jacobs, Spar eller Joker. Er den ikke i din nærbutikk, kan du spørre de som jobber der om den kan tas inn :) Den er også å finne i nettbutikken min.

IMG_4871

VELBEKOMME!