Vegetar

Linsekaker // Vegansk julemat

May 04, 2022

Linsekaker // Vegansk julemat

Det indiske kjøkken bugner av linser og bønner og vi kan lage linsekaker med forskjellige smaker. I fjor laget jeg vegetar julestek, i år må jeg forandre menyen. Da har jeg kommet frem til disse lekkerbiskene, de er smakfulle og proteinrike.

img_9495

Selvfølgelig kan de brukes til alle type anledninger, jeg kan også anbefale de som vegetar burger i glutenfritt hamburgerbrød.

Er det travelt hos deg, kan du fint bruke ferdigkokte linser og bønner. Siden jeg bruker trykk koker, kan jeg omtrent halvere koketiden og foretrekker å koke selv. I kokeboken min ”Indisk mat på norske fat”, finner du tabell med koketider i forskjellig kokekar og annet nyttig informasjon.

Som saus til disse, kan jeg anbefale Nirus paprika saus med eller uten chili.

img_9459

LINSEKAKER (8 stk)

300 gr kokte røde bønner

100 gr løkterninger

50 gr revet gulrot

50 gr paprika

1 ts timianfrø

1 ts salt

1 ts chilipulver

1 ts garam masala

2 ss malt havregryn

2 ss frisk koriander

Litt rapsolje til steking

Fremgangsmåte:

  • Skjær løk og paprika i små terninger, riv gulrøtter grovt på rivjern.
  • Mos bønner, bland alt og la stå kaldt i ½ time.
  • Form til kaker og stek i stekepanne

Smaker godt med revet asiatisk reddik og rødbet dynket i sitronjuice

Jeg gleder meg til å servere og spise disse til jul!