Vegetar

Hodekål med erter

May 04, 2022

Hodekål med erter

Hei dere! Jeg er enda i India og storkoser meg. Gleder meg til å dele litt bilder fra turen så fort som mulig, forhåpentligvis neste uke. Som dere vet er jeg selv vegetarianer og som et mål for bloggen i år ville jeg inspirere dere til å lage mer vegetar mat.

Jeg har ikke rukket å komme med oppskrifter i "vegetar" kategorien, men nå skal jeg bli flinkere. Tenkte å dele en oppskrift vi ofte spiser til middag og som er både sunn og smakfull, med tanke på at man bruker hodekål. Dette er jo vanlig å bruke, men kan fort bli litt kjedelig kanskje? I tillegg er retten både gluten- og laktosefri. Derfor håper jeg denne oppskriften vil gi litt inspirasjon :)

Bandh gobhi mattar // Hodekål med erter

Dette trenger du (5 porsjoner) :

5-6 ss olje

1 knivsodd dyvelsdrek

1 ½ ts spisskummin

1 ts sennepsfrø

1 ½ ts gurkemeie

2 ts salt

1 ts chili pulver

600 gr hodekål

100- 150 gr erter, gjerne frosne

1½ ts garam masala

2 ss fersk snittet koriander

Fremgangsmåte

Varm olje, tilsett dyvelsdrek, spisskummen og sennepsfrø. Når sennepsfrøene popper, tilsett hodekål, erter og krydder. Rør med jevne mellomrom og kok i 15 - 20 min. på middels varme.

IMG_1723 IMG_1726

Bland i garam masala de siste 3 minuttene og dryss frisk koriander. Serveres til roti, parantha eller ris med raita.

IMG_1728Håper dette inspirerer litt mer! Masse lykke til :)