Vegetar

Grillet sopp med Halloumi

May 04, 2022

Grillet sopp med Halloumi
Jeg har alltid vært glad i sopp, selv om det blir sett på som lite energigivende mat siden den vokser i sumpområder. Hvit sjampinjong er uten sammenlikning verdens mest spiste sopp. I følge Wikipedia: kan sjampinjong dyrkes i mørke vekst rom, på sekker av kompost, hestemøkk eller sagflis. Jeg er ikke så bevandret i soppvekster og plukking, har kun vært med en gang og plukket i skogen selv. Kantareller er mer smakfulle, men dessverre ikke like tilgjengelige året rundt. IMG_7282 Denne oppskriften har jeg derfor prøvd på små sjampinjonger, da slipper man å dele de. Sopp skal normalt ikke vaskes, helst børstes av med en pensel eller tørke med en serviett. Dersom det er noen stygge flekker, tar jeg av et tynt lag helt ytterst med en spiss kniv og skreller den lett. Nå hadde jeg lyst til å eksperimentere litt og lage noe som ikke hadde masse indisk smak (jada, det hender meg også). Siden Halloumi er meget salt, trengs det ikke mye krydder. Jeg smakte denne osten fra Kypros hos noen venner i Stockholm, grillet i store skiver som det vanligvis gjøres. Det var godt, men jeg syns det ble alt for salt og ensidig. Jeg prøvde med en slik vri som falt i smak og derfor deler jeg den :)

GRILLET SOPP MED HALLOUMI

400 gr baby sjaminjong

150 gr rødløk i terninger

150 gr Halloumi

2-3 ss olivenolje

Juice av en lime

Frisk strimlet koriander etter smak

Salt og pepper etter smak

IMG_7287

Slik gjør du:

  1. Det mest praktiske er å pakke alt i folie. Start med sopp i bunnen, strø på rødløk og Halloumi i terninger. Bland sammen olje, limejuice, frisk koriander, salt og pepper.
  1. Legg folie pakken på grillen, det gjør at du får litt sjy også med væske fra soppen, løken og litt olje.

IMG_7274NAM !