Vegetar

Grillet ost og mango

May 02, 2022

Grillet ost og mango
Halloumi er en smakfull ost opprinnelig laget av fåremelk men den vi får tak i matbutikkene hjemme er laget av blanding av melk fra ku, geit og sau. Det er en fast ost med høyt smeltepunkt slik at den er ypperlig til grilling. For vegetarianere er det ypperlig siden den gir 20 gr protein men dessverre også hele 25 gr fett pr 100 gram du inntar. Siden jeg er tilhenger av at vi trenger fett , (starter faktisk dagen min med en kopp kokt vann med 1 ss ghee), har jeg ingen motforestillinger med å nyte dette. IMG_7245 For fire år siden på en reise til Stockholm, fikk jeg smake den grillet i skiver. Nå tenkte jeg skulle smake den med mango, hvilket gir både sødme og saft fra frukten. Til meg selv laget jeg med chilipulver siden jeg liker litt styrke på maten og til min bedre halvdel som skyr unna chili, en mild variant. Til han drysset jeg på litt frisk koriander, som både ser lekkert ut og gir god smak. IMG_7233 Når du ikke har frisk mango, kan du fint bruke litt mangopuré.

GRILLET HALLOUMI MED MANGO

2 skiver Halloumi

2 ss mango terninger

Chilipulver etter smak

Eller frisk koriander

Fremgangsmåte:

Legg skivene med ønsket topping på grillen og stek kun på en side. Den bør ikke stå for lenge etter grilling, da oppleves den litt seig. IMG_7239

Dette var absolutt en god fornøyelse :)