Vegetar

Grillet aubergine med halloumi

May 02, 2022

Grillet aubergine med halloumi
I dag skal jeg dele en rett jeg fikk sansen for på min sommerferie til Korfu, nemlig grillet aubergine med halloumi. India har vi panir og i Hellas er det halloumi som gjelder, aubergine er å finne i begge kjøkken. Jeg er faktisk ganske glad i denne lilla grønnsaken så dette har jeg allerede laget flere ganger. Denne kan lages i grill, stekeovn eller stekepanne. For å få en mer krydret smak, brukte jeg min tomat chutney under osten. img_8377Sandwichen passer godt som et lite mellom måltid, som tilbehør i stedet for kjøtt eller i en tapas meny. Her er herligheten med min lille vri og oppskriften er til fire skiver.

GRILLET AUBERGIN MED HALLOUMI

1 aubergine

6 ts koriander paste (egen reklame)

8 ss tomat chutney

Skiver av halloumi

Brød

img_8369 Fremgangsmåte:
  • Del auberginen i 4 skiver på langs (ca 2 cm)
  • Pensle på 1 ½ ts koriander paste, ha på halloumi skiver.
  • Steke i stekeovn 12 min på 225 grader. Dersom du har tykkere skiver, bør steketiden tilpasses.
  • Serveres gjerne med en god salat og ruccola og avokado som pynt.
Jeg kan nærmest garantere at også kjøttspisere blir gode og fornøyde! img_8372

Var ikke dette enkelt?