Vegetar

Grillede poteter med Norzola og valnøtter

May 02, 2022

Grillede poteter med Norzola og valnøtter
Poteter akk ja…det er synd med så negativt fokus på poteter synes jeg. Folk som skal ned i vekt dropper det helt, men jeg kan ikke skjønne at det skal være så ille. Jeg synes det er veldig godt i alle fall og her er mitt tilbehør til sommer grilling. Folk glemmer at det er jern og C-vitamin i de også, hvilket er viktig for mitt kosthold i hvert fall. Her har jeg ikke brukt noen form for fett eller salt, kun osten som bidrar med smak og valnøtter er en god omega-3 kilde. IMG_7262 Det er klart at mengde inntak er viktig, de fleste spiser alt for mye. Faktisk tar det 20 min før hjernen oppfatter metthetsfølelsen! Mottoet mitt er: spis alt, men heller mindre porsjon. Her er en enkel og smakfull vegetar variant, er du på slanker´n kan du selvfølgelig bruke søtpoteter i stedet. Nypoteter og Amandine er best å bruke, du trenger ikke skrelle de, men vask de godt. For at de ikke skal bli soggy, er det viktig at de er tørket godt før grilling. Er det ikke grillsesong, kan de lages i ovnen på 250 grader med varmluft, i løpet av ca 20 min.

POTETER MED OST OG VALNØTTER

800 gr poteter i båter

150 gr Norzola

chiliflakes etter ønske

2 never valnøtter

IMG_7249

Fremgangsmåte:

  1. Pensle et stort ark grillfolie med olje.
  2. Skjær poteter i båter, riv Norzola grovt på rivjern (eller annen muggost).
  3. Strø over chiliflaskes og valnøtter.
  4. Sett pakken på grillen og sjekk etter 15-20 min (litt avhengig av størrelsen og typen av potetene).
IMG_7298 Prøv gjerne med scampi spyd. Lag gjerne litt ekstra, de forsvinner fort fra bordet :) Lykke til!