Vegetar

Festbrød

May 02, 2022

Festbrød

Naan er kjent som det herlige festbrødet i India. Hovedingredienser er hvetemel, smør/ olje, hevemiddel og melk/syrnet melk eller vann. Det lages opprinnelig i en tandoor som er en tønneformet leirovn som fyres opp med kull og brødet lages på innsiden øverst på veggen. Det blir ferdig på knapt et par minutter og løftes av med et spyd. Prikken over ién blir når den avsluttes med å pensle med ghee klaret smør eller vanlig meieri smør.

I India er det ikke vanlig å lage naan i hjemmet siden maten lages på gass, naan spiser man på restaurant eller bestilles på gatekjøkken. Man kan lage naan på flere forskjellige måter med og uten fyll. Med og uten krydder og ved å blande forskjellige type mel. Her ser du hvordan det kan lages i en liten tandoor fra en av mine tidligere indiaturer.

Naan

23. mars skal jeg ha et eget naan kurs der smaksløkene skal få boltre seg i litt andre smaker enn "vanlig naan". På kurssenteret har vi et moderne og godt utstyrt kjøkken, men enkelt nok slik at deltakerne kan lage det når de kommer hjem. Jeg er oppvokst i Norge og vet hva nordmenn lurer på, så oppskriftene har jeg laget med omhu og er testet og brukt av flere tusen deltakere. Etter dette kurset vil du som jeg pleier å si; bli overrasket over hvor enkelt det er! Ønsker du å melde deg på, har jeg noen ledige plasser igjen. Send meg en mail på niru@masalamagic.com for mer informasjon :)

Velkommen til Nirus Masalamagic

Til glede for deg og dine kjære