Vegetar

Bønner med chili og ingefær

May 01, 2022

Bønner med chili og ingefær

Har du en bønneboks i hus, kan det alltid lages noe godt på 1-2-3. Jeg må innrømme at jeg har jukset litt i dag. Det vil si at jeg faktisk har brukt en boks med røde bønner og ikke kokt de i min fabelaktige trykkoker. Noe jeg er veldig tilhenger av og anbefaler på det sterkeste.

img_0595

Du kan klart bruke kikerter eller andre typer linser og erstatte fløten med kokosmelk, en lignende rett smakte jeg med kokosmelk på min herlige tur til sør-India sist høst. Siden jeg hadde en annen rett med kokosmelk på samme meny, byttet jeg denne ut med fløte. Så brukte jeg ekte kokosolje fra Kerala, du kan bruke Cocosa eller vanlig rapsolje.

 

 

BØNNER MED CHILI OG INGEFÆR

2 ss kokosolje

¾ ts sennepsfrø

5-6 karri blader

1 fedd hvitløk

2 ts raspet ingefær

1 dl knuste tomater

250 gr kokte bønner

¾ ts salt

½ ts chili pulver

¾ ts malt korianderfrø

1 frisk chili i strimler

½ dl fløte eller kokosmelk

chiliringer og 1 ss frisk koriander til pynt

IMG_0596.jpg

Fremgangsmåte:

  • Varm olje, tilsett sennepsfrø og karri blader. Når frøene spretter, ha i hvitløk og ingefær.
  • Rør sammen og ha i tomater, krydder og chili.
  • Etter et par minutter til sett fløte og gi et oppkok.
  • Serveres med chiliringer og frisk koriander som pynt.

På grunn av både frisk chili og pulver, blir den sterk så det er veldig godt å balansere med litt fløte eller du kan servere en deilig mangolassi til. Basmati risroti eller naan er selvskrevent tilbehør.

img_0604

Dette er en riktig god fornøyelse!