Vegetar

Bhature

May 01, 2022

Bhature

Du har nok smakt naan, det er det herlige festbrød alle kjenner til. Vi har mange andre gode brød varianter som du ikke har hørt om. Bhature er et festbrød fra Punjab, delstaten i nord-India, der jeg er født. De serveres med chana masala; krydrede kikerter og løkringer, syltet ingefær skiver og en frisk chutney for eksempel mango og lime. Passer perfekt til en kraftig lunsj med lassi.

IMG_4826

Festbrød er normalt laget med hvetemel, jeg har ikke prøvd disse med grovere meltype men det går sikkert. Selvfølgelig kan du bruke glutenfritt mel. Disse skal friteres så det blir fett og GODT, ikke spis for mye!

Bhature

700 gr hvetemel

1 pk potetmos

1 ss semulegryn

2 dl farris

½ ts bakepulver

1 ts salt

2 ts timianfrø

4-5 ss olje

3-4 dl kefir/ vann

3-4 dl rapsolje til fritering

Fremgangsmåte:

  • Lag deigen og la den stå lunt i min 2 timer. Form til små boller og kjevle med lite mel. Hvis du bruker for mye mel, kan oljen bli svart. Prøv å steke en liten deigklump først, den skal frese fort opp. Siden det er hvetemel deig, trekker den seg fort sammen. Hvis dere er to, blir det enklere å fritere.
  • Kjevle en lompe på ca 10 cm og friter den raskt på en side, snu den med en fiskesil til du får lys gyllen farge.
  • La olje renne av ved å holde silen skrå inn til grytekanten. Legg over på kjøkkenpapir før servering, for å unngå overflødig olje.

Bhature smaker best nystekte med chana masala.

IMG_6135

Håper det smaker!