Tilbehør

Roti / Chapati

May 23, 2022

Roti / Chapati

Indisk brødskive

Dersom du tror at indisk mat er usunt eller at vi spiser naan hver dag, må du tro om igjen. Det indiske kjøkken er sunt, har stor variasjon og inneholder meget spennende smaker - dersom man tør å bevege seg utover tikka masala og naan!

Kanskje dette er noe dere har ventet på? Roti er indiske hverdagslomper laget på sammalt mel og vann, helt uten fett eller gjær. De bør kjevles små og tynne som potetlomper og stekes en og en i stekepanne. Andre synonymer er chapati eller fulka. Om du skal ha en ekte smak, bør de pensles med ghee, klaret smør. Prøv ferske roti med brunost eller smør og sukker på, NAM! Og selvfølgelig til indisk mat. De smaker utmerket til sterke curry eller grønnsaksretter og lages gjerne i tandoor på restaurant og gatekjøkken men i hjemmet er det vanlig å bruke stekepanne. Slik kan det gjøres på gassblussen, her er jeg på besøk hos min fetter i barndomsbyen Ghaziabad.

Det har vært populært hver gang jeg har gjort det, noe jeg har gjort 3 ganger i barnehage, da mine barn var i den alderen. Første gang for ca 20 år siden!


Roti er svar på norske brødskiver som vi spiser både til lunsj og middag. Brødet rives gjerne med en hånd og brukes til å løfte opp maten som en klype. Her får du virkelig øvd opp fingermotorikken, lover deg at det er enklere enn å spise med pinner. I tillegg smaker det ekstra godt fordi du tilfører en sans nemlig kjenne på det du putter i deg.

Making roti

Det er muligens noe av det vanskeligste du lærer på grunnkurset mitt, men slett ikke uoverkommelig! Også er det slik med mitt kokkekurs som alle andre kurs; øvelse gjør mester.

Her er oppskriften, om du vil prøve på egenhånd:

300 gr sammalt hvete

2,5 dl vann

Roti

Lykke til! :)