StreetFood

Indisk streetfood

Feb 23, 2022

Indisk streetfood

Teamet "street food" har blitt veldig populært den siste tiden. Spesielt med Matprat sin nye tv-reklame. Tenkte derfor jeg kunne dele hva som er typisk indisk på dette området. Dessverre får vi ikke tak i slikt i Norge..Chaat er ordentlig indisk street food. Når jeg er på besøk i India, påstår nærmest alle slektninger at "på hjørnet hos oss får du India's beste chaat!"

Som mange indiske retter, finner du mange varianter. I India er det vanlig med papri; runde, tykke "chips" av hvetemel som er tar litt tid å lage. Jeg bruker mine papadam som er ristet i stekeovnen i stedet for friterte chips, men du kan for all del bruke potetgull.

I varmen er dette nedkjølende og mettende uten å være kraftig kost. Her er min lettvinte variant; den avanserte versjon venter jeg med.

CHAAT // Indisk street food

1 liter kefir + 4-5 ss tyrkisk yoghurt

300 gr kokte kikerter

4 kokte poteter i terninger

1 pk raitamiks

1 ts tørket mynte

1 ts chili pulver

1 ½ ts ristet spisskummen

1 ts salt

1 ts chaat masala

Garnityr:

Noen papadam

Daddel chutney

Eventuelt frisk chili i tynne ringer

Frisk koriander

3-4 ss indisk miks eventuelt peanøtter

Fremgangsmåte :

Bland alt i en bolle. Indisk miks får du tak i på Grønland, men fortvil ikke! Hvis du ikke har det kan du bruke peanøtter med skall som du knekker opp (ikke salte og friterte). For å få sprøtt innslag, kan du ha 2-3 ss kuler fra raitamiks i tillegg til papadam. Brytes opp som nachos og pyntes på før servering slik at de ikke blir myke. Strø på garnityr og eventuelt frisk chili. Dette er en av mine favoritt retter. Sommerkos!

Indisk streetfood

Med papri


PAPADAM

Forvarm ovnene på 250 grader. Sett 4 papadam på rist midt i stekeovnen i ca 30-40 sekunder. Når disse såvidt skifter farge, er de klare til å brukes som forrett med raita eller chutney. Andre serveringstips: prøv til suppe, salat, taco eller som en glutenfri kjeks med Brie og daddel chutney.

Indisk streetfood

Med papadams