StreetFood

ALU KE SANDWICH // Sandwich med poteter

May 11, 2022

ALU KE SANDWICH // Sandwich med poteter

I alle verdenskjøkken finner man fusion food. Dette er et moderne begrep, men det er vel noe som har eksistert i alle herrens år. Sjømenn reiste verden rundt og brakte med seg krydder og matvaner hjem. Smaker eller krydder som var spennende, ble brukt på tradisjonell mat. Fiskeboller i hvitsaus med karri er et klassisk eksempel og kan garantert kalles fusion food. Noen fant kjærlighet på den andre siden av kloden og fikk med seg en ny matverden med sin partner. Ikke bare tar man seg vaner fra utland, men legger igjen sine matradisjoner også, likeledes finner vi mange slike eksempler i indisk kjøkken.

SANDWICH

Sandwich er et godt eksempel på indisk/engelsk fusion food. Med England som kolonimakt, lærte de innfødte å bake brød og kjeks til nye landsmenn. Frokost med fylte prantha blant indere + loff for engelskmenn= sandwish med fyll. Da engelskmennene var i India etterlot de seg flere slike vaner og her er en nydelig smakskomposisjon, som jeg gjerne spiser en gang i uka.

Da jeg var liten, laget mamma gjerne de raskt i stekepannen direkte, det beste er dog å bruke et toast jern. Med eller uten smør eventuelt grovt eller fint brød, valget er ditt.

ALU KE SANDWICH

Oppskriften gir 6 fyll til stk

500 gr. kokte poteter

100 gr. løk

1 ts timianfrø

1 ts malt korianderfrø

1 ½ ts salt

1 ts chilipulver

1 frisk chili

1 ts garam masala

2 ss finsnittet frisk koriander

12 brødskiver

POTET

Fremgangsmåte

  1. Skrell og rasp kokte poteter på den grove siden på rivjern. Del løken i små terninger. Smør gjerne litt margarin på utsiden av brødskivene slik at de ikke sitter fast i smørbrødgrillen.
  2. Bland poteter, løk og krydder godt. Fyll 2–3 ss av denne blandingen mellom to brødskiver.
  3. Settes i smørbrødgrill til sandwichene er sprøe. Smaker herlig med chutney, chai indisk te eller indisk kaffe.

Nirus tips

Smaker nydelig som turmat eller en variasjon til matpakke.