Sjømat

Thaigryte på 1-2-3

May 12, 2022

Thaigryte på 1-2-3

Thai kjøkkenet har mange gode smaker og vi har flere felles krydder og veldig enkelt å tilpasse vegetar eventuelle allergier etc. Så i tillegg til indisk er thai mat noe jeg er ganske glad i.

Slik lager jeg thai med min sterke curry paste. Her bruker jeg sesamfrø olje men har du ikke så kan du bruke raps- eller solsikke olje. Jeg bruker ikke light produkter og absolutt ikke light kokosmelk, tilsetter heller litt vann på slutten. Årsaken er at fett er med på fremme smak, er du redd for kalorier må du spise mindre eller trene mer.

IMG_2938
(Reklame for egne produkter)

THAI GRYTE :

2 ss sesamfrø olje

500 g strimlet svinekjøtt

4 ss sesamfrø olje

1 liten rødløk

200 gr brokkoli

150 gr gulrot i staver

100 g sukkererter

½ stor rød paprika

½ stor grønn paprika

1 boks vannkastanjer

150 g sjampinjong

1 frisk chili i tynne strimler

2-3 ss curry paste

en boks kokosmelk

3 ss soya saus

½ - 1 dl vann

3-4 ss grovstrimlet frisk koriander

salt og pepper etter smak

1 neve ristede cashew nøtter

Fremgangsmåte

Stek kjøttet på sterk varme og ta ut.

IMG_1800

Kutt grønnsaker.

IMG_1802IMG_1805

Varm olje, ha grønnsaker, bland i curry paste og steke 2-3 min. Fortsett med kokosmelk, soya saus, vann og koriander. Tilsett kjøttet og bland godt. La alt trekke til du har fått en jevn smak og tilpasse med salt og pepper. Cashew nøtter has på ved servering for de som tåler.

IMG_1813

Husk at risen er kun kokt, da kan sausen gjerne være litt ekstra sterk. Her koker jeg ris slik det gjøres i vest India. Skyll risen og bare kok den i 3g så mye vann. Etter 15 min lar du alt vannet renne av eller siler det.

IMG_1820

Denne ble jeg fornøyd med! Oppskriften kan du forresten også lage med koriander paste, om du ønsker grønn curry/saus. Det blir også kjempe godt! Legger ved et bilde under, om dere ikke vet hvordan den ser ut. Så er det selvfølgelig mulig å bruke annet type kjøtt. Husk å dele bildene med #masalamagic på instagram eller del dem på nirusverden@gmail.com :) Hyggelig å se om dere prøver oppskriftene!

IMG_1820

(Reklame for egne produkter)