Sjømat

Sør-Indisk scampi

May 12, 2022

Sør-Indisk scampi
Denne retten ble servert på en av mine kulianriske reiser til sør-India. Kokken forklarte hvordan den var laget og jeg har prøvd å gjenskape den. Ønsker du en søtere smak, kan du bruke mindre chili og mer daddel chutney (1 ss).
IMG_2939-2
(Reklame for egne produkter)

Det sør-indiske kjøkken er meget spennende og fortsatt ukjent i Norge. På grunn av det rike sjølivet langs kysten, er det deilige retter med fisk og scampi. Kokosmelk er en annen naturlig ingrediens, og tro meg det er ikke få kokospalmer der. I tillegg spiser man gjerne ris slik at måltidene ofte blir naturlig gluten- og laktosefrie. Maten fortæres med høyre hånd og det er en opplevelse i seg selv. Tradisjonelt ble det ofte servert på bananblad hvilket både var miljøvennlig og besparende for oppvask.

Du kan selvfølgelig bruke kylling eller annen type kjøtt i stedet. Jeg har brukt tiger scampi str. 16-20. For en vegetar variant, fungerer det fint med grønnsaker som aubergine, sopp, squash etc. Det går fint å bytte ut fløte med kokosmelk.

Dette trenger du :

3 ss olje

1 ts sennepsfrø

2 fedd raspet hvitløk

450 gr tigerscampi

2 ss tomatpuré

1 ss raspet ingefær

2 ts sitron saft

1 ts malt spisskummen

1 ts salt

1 ts malt pepper

½-1 ts chili pulver

2 dl vann

2,5 dl matfløte

1 ts daddel chutney

Fremgangsmåte:

Skrell og skyll scampi, la dem renne av på kjøkkenpapir. Varm olje, tilsett sennepsfrø og når de freser ha i hvitløk. La scampi steke 2 min i oljen, ta de ut og bland resten av ingrediensene med en visp. Tilsett scampi og la trekke i 4-5 min.

IMG_4312 IMG_4313

Smaker fortreffelig med ris eller grønnsaker (som evt. kan koke med i sausen).

IMG_4332

Hva synes dere om denne?

God fornøyelse!