Kjøtt

Tapasmeny

May 11, 2022

Tapasmeny

April og mai er koselige måneder med blomster og trær som springer ut i blad og blomst, fuglene kvitrer, vi ser mer og mer til solen og snøen forsvinner. Forrige helg var helt fantastisk og ga forsmak på sommeren! Med slik temperatur og fantastisk natur, er MorNorge verdens vakreste land. Dessverre er det ikke noe garanti for sommervarme, så da må jeg ty til sydligere breddegrader for å sikre meg nok varme. Alle årstider har sin sjarm men jeg må si at som en frysepinn, er nok sommeren favoritt årstiden. Jeg gleder meg til sol og varme.

Med våren står 17 mai, og for mange konfirmasjon- og brylluper på kalenderen.

Buffet og koldtbord er populært som byr på noe smakfullt for alle og enhver. Da tenkte jeg å vise noen retter, som med hell kan kombineres til alle slags anledninger om det er feiring eller ei. Husk du kan lage det så mildt/ sterkt du vil ved å justere mengden av paste. Om du vil lage raita selv, kan du for eksempel lage denne ellers kan min raitamiks brukes både som dressing, kald saus til tapas og grillmat eller dip til papadam.

Tandoori Kyllingspyd

2 ss Nirus Tandoori paste

4 ss tykk yoghurt

400 gr kyllingfilet

1 rødløk i store båter

Fremgangsmåte:

Legg grillpinner i bløt i 30 min. Del kyllingfilet i 3x3 cm terninger, marinere kyllingbitene og løk i yoghurt og paste. Tre på grillpinner og grille i stekeovn på 250 gr. 13-15 min.

Koriander blomkål

1 lite blomkål

4 ss Nirus koriander paste

Fremgangsmåte:

Kok opp vann med 1 ts salt. La blomkålen koke lett i 5-6 min.

La renne av i et dørslag og tørk med papir, pensle godt med paste og helst innunder bukettene, lag ev snitt med kniv og smøre inn paste. Bak i stekeovn på 250 grader i 10-15 min avhengig av hvor gjennomkokt den er. Pynt med cherry tomater.

IMG_4414

Lettvint seekh kebab

400 gr kjøttdeig

50 gr rødløk i terninger

2 ss strimlet frisk koriander

1 ts salt

1 frisk chili i tynne strimler – hvis ønskelig

2 ss Nirus Tandoori paste

Fremgangsmåte:

Bløtlegg grillpinner i vann ca 30 min. Blad alt sammen med godt i en bolle og form på spyd og stek midt i stekeovnen på 225 grader i ca 13 min.

KEBABJPG

Scampispyd

2 ss koriander paste

4 ss lettrømme

500 gr rå scampi

3 cherry tomater pr spyd

Fremgangsmåte:

Legg grillpinner i bløt i 30 min. Marinere scampi i ca 30 min i blanding av paste og rømme. Tre på spyd og steke i 10 min midt i stekeovnen på 225 grader.

IMG_3413IMG_4414

Håper det frister! Deler en meny til om litt, så kan dere mikse og matche etter hvilke smaker dere liker :) Håper det inspirer til litt indisk fest- og fingermat. Eller kanskje helge kos som kan nytes i solen?Masse lykke til!