Kjøtt

Suppe med elg - the indian way

May 11, 2022

Elgsuppe
Elgkjøtt er vel ikke så vanlig på menyer i India, for å si det mer korrekt så har jeg aldri sett det på restauranter. MEN, så må det nevnes at India er nesten så stort som et kontinent og ingen har vært på alle restauranter som finnes. Det skulle ikke forundre meg om vi en dag fant et sted der de bruker den slags kjøtt. Vel, her er mitt bidrag med smaker fra mitt ”kryddersminkeskrin", som Wenche Andersen kalte det første gang jeg traff henne på God morgen Norge i 2003. img_8310 Til denne oppskriften synes jeg det har vært greit å bruke elgskav, men har du sans for jakt og mulighet til elgkjøtt med bein bør det kokes i omtrent 3 timer slik at kjøttet løsner fra beinet. En norsk gane ville nok ikke krydret en slik suppe i det hele tatt siden det er så smakfullt kjøtt? Jeg er derfor spent på å høre tilbakemeldinger fra dere som prøver denne. Kryddermengden er mitt forslag, start gjerne med mindre mengde og prøv deg frem. Prøvekaninene var meget begeistret for denne.

KRYDRET SUPPE MED ELGKJØTT

6 ss olje

1 ts spisskummen

1 løk i strimler

3 fedd hvitløk

1 ss raspet ingefær

400 gr elgskav

1 ts gurkemeie

frisk chili i ringer

2 ts salt

2 ts tørket bukkehornkløver (egen reklame)

500 gr grønnsaker etter ønske (jeg brukte sjampinjong, gulrot og purre)

6-8 dl vann

img_8301Fremgangsmåte:

  • Varm olje, ha i spisskummen og løkstrimler.
  • Når løken har fått litt farge, tilsett hvitløk, ingefær, kjøttbiter og krydder.
  • Kok i 20 min og tilsett vann. Når kjøttet har satt seg, tilsett grønnsaker etter ønske og kok til alt er mørt.

Enjoy!