Kjøtt

Ribbesandwich

May 11, 2022

Ribbesandwich
Innlegget inneholder annonselenker

Sandwich betyr egentlig et lett måltid bestående av to brødskiver med noe fyll (mellom to brødskiver), mens her hjemme er det mer brukt om et smørbrød. Så det blir liksom feil å kalle det ribbesandwich, selv om det høres veldig fint ut. Ribbesmørbrød er et mer riktig begrep eller hva tenker du?

img_8458

Jeg hater å kaste mat

Alle slags rester kan brukes til å lage smørbrød med forskjellige smaker, det er spennende og samtidig en super måte å bli kvitt restene på. Jeg hater nemlig å kaste mat, mine barn ble oppdratt til å spise opp alt på tallerkenen. Dog kan det diskuteres om man skal tvinge barn til å spise, men heller lære de til å forsyne seg flere ganger..

Her har jeg prøvd meg på en ny variant siden daddelglasserte koteletter ble så godt i mottatt. Dessuten er det enkelt og annerledes i smak. Har du ikke ribbe, kan du bruke annen type kjøtt eller kylling.IMG_2939-2

(egen reklame)

RIBBESANDWICH

5 ristede mandler

1 ts smør eller olje

1 stor brødskive

2-3 tykke skiver ferdigstekt ribbe

En skive rødløk

Blåmuggost

2-3 ts Nirus daddelchutney pr skive

img_8450

Fremgangsmåte:

  • Rist mandler i en varm stekepanne uten olje eller annen fett. Avkjøl og hakk nøttene grovt.
  • Smelt smør i varm stekepanne og stek brødskiven sprø på begge sider. Ta av og avkjøl.
  • Ha ribbeskiver i samme stekepanne. Tilsett daddelchutney og la skivene surre i noen minutter i chutneyen til alt er godt oppvarmet.

For deg som vil ha det ekstra smakfullt, bruk gjerne et tynt lag med daddelchuteny på skiven. Fortsett med salatblader, ha på ribbeskiver, blåmuggost, rødløk i ringer og hakkede mandler.

img_8449

Du trenger ikke noe særlig mer til denne for å få en god fornøyelse. Perfekt måte å bruke rester fra julemiddagen!