Kjøtt

Reinsdyr på indisk vis

May 11, 2022

Reinsdyr på indisk vis

Reinsdyrstek er sjelden å finne på menykart i India. Det er vel rettere sagt at jeg har aldri sett det noen sted, men India er så stort at leter du nok, finner du det du tror er umulig. I urindiske skrifter finnes det historier om reinsdyrjakt og skinnet er blitt brukt som underlag ved meditasjon i fjellområdene.

img_8033

Vel, jeg tenkte da å gjøre om en oppskrift fra lam til reinsdyr. Tilbakemeldingen her var at det var veldig godt, men for nordmenn er nok reinsdyrsmaken mer ettertraktet på naturell vis for nettopp å nyte viltsmaken. Krydder smaken er god, men den overdøver viltsmaken som det dyre kjøttet er kjent for. Jeg serverte den med ris mens nordmenn vanligvis bruker rotgrønnsaker og for eksempel sopp.

Forandringer fryder for de fleste, i kokeboken min laget jeg elgkorma og her er reinsdyr med en indisk vri. I fjor lagde jeg også en viltgryte med elg og kantarell. Etter tilbakemeldingen reduserte jeg krydder mengden, hva synes du om denne?

INDISK INSPIRERT REINSDYR

1 kg reinsdyr stek

3 ss koriander paste

2 dl yoghurt

1 ts ristet og malt spisskummen

1 ts chilipulver

1 ts malt muskatnøtt

1 ts malt muskatblomme

1 ts garam masala

4 ss sennepsfrø olje

½ ts dyvelsdrek

2 ts sennepsfrø

150 gr løkterninger

2 fedd hvitløk

2 ss raspet ingefær

200 gr tomater

2 ts malt fennikelfrø

4-5 ss eddik

1 dl vann

koriander-pasteHer har jeg brukt min korianderpaste med andre krydder. (Egen reklame)

Fremgangsmåte:

  • Del kjøttet i store terninger og mariner i alle krydder.
  • Varm olje, tilsett dyvelsdrek og sennepsfrø. Fortsett med løkterninger.
  • Når løken er gyllen, tilsett hvitløk og ingefær. Rør godt og ha i marinerte kjøttbiter.
  • La alt steke i 20 min og tilsett hakkede tomater og fennikelfrø.
  • Tilsett eddik og vann etter 15 min. Kok til kjøttet er gjennomstekt.

img_8043

Lykke til!