Kjøtt

Koriander kylling

May 28, 2022

Koriander kylling

Jeg vet at det ikke er så vanlig å tenke på indisk måltid med grønn farge (såfremt det ikke er en rett med spinat), det mest vanlige er rød eller gul farge på sausene på grunn av gurkemeie. I dag har jeg "grønn kylling" på menyen, vi er da ikke helt ukjent med grønn farge på maten i norske måltider heller. Det forekommer i retter med for eksempel pesto eller muggost.

IMG_6703

Koriander paste er noe av det beste jeg har laget, det tør jeg si nå etter alle ganger jeg har stått demo i butikk og fått gode tilbakemeldinger. Bare i helgen som gikk delte jeg ut 600 smaksprøver og det er like gøy å høre hver gang folk sier at dette smaker autentisk og ordentlig, ikke som andre glass. Tusen takk, sier jeg da! Det oppmuntrer virkelig!

Så når du har lyst på forandring på måltidet med kylling, prøv denne varianten. Har du lyst på mer saus, bruk 1 til 3 mengde det vil si 3 ganger mer yoghurt enn paste. Husk da at det blir litt midlere smak på kjøttet så smak deg frem. Du kan selvfølgelig bruke annen type kjøtt eller grønnsaker. Jeg har med hell servert det med hjemmelaget glutenfri lefse/roti av kikertemel. Oppskriften på den kommer snart :)

KORIANDER KYLLING

2 ss Nirus koriander paste

4 ss matyoghurt

500 gr kyllingfilet

Fremgangsmåte:

  • Bland kylling og yoghurt, mariner kyllingbiter i blandingen.
  • Stek på 225 grader 15 minutter i stekeovn eller i stekepanne.
  • Serveres med basmati ris eller bruk som fyll i pitabrød med salat.

IMG_6708

Vips så har du laget en rask og smakfull middag! :)

relaterte artikler