Kjøtt

Kashmiri lam

May 10, 2022

Kashmiri lam

Først og fremst vil jeg gratulere alle kvinner med dagen! Synes det er fint med en ekstra dag som dette for oss, eller hva tenker dere? Den evige diskusjonen går vel på at alle de andre dagene i året tilhører menn? Det er vel ingen god løsning på dette..


 

Alle delstatene i India har egen sjarm, kultur, språk og mat retter. Alt som brukes og lages i Kashmir blir betegnet kashmiri, fra Punjab blir punjabi, Gujrat blir gujrati osv. I dag skal jeg lære deg å lage lam fra Kashmir, altså kashmiri lam.

IMG_6341

Lam og geit er desidert mest brukt, biff spises i landsbygder og i grenser til Pakistansk tilhørighet. Maten er ganske mild og annerledes enn både fra Punjab og andre delstater. På grunn av mangel på løk, brukes yoghurt som fortykningsmiddel. Kjøtt er kokt lenge på redusert varme krydret med liberale mengder kashmiri chili, som er meget mild, men veldig rød i fargen, ingefær pulver, dyvelsdrek og laurbærblad blant andre ingredienser. Andre sentrale krydder er safran, gurkemeie, grønn og svart kardemomme, kanel, nellik, pepper og fennikelfrø.

Denne retten smaker mye lam grunnet lite krydder, sammenlignet med nord-indisk kjøkken. Det er minimalt med saus, men kraftig smak, derfor passer den fint med basmati ris og raita.

KASHMIRI LAM

½ dl olje

2-3 dl vann

en klype dyvelsdrek

1 ts salt

1 ts chilipulver

1½ ts ingefær pulver

600 gr lammekoteletter

IMG_6339

Fremgangsmåte:

  • Del koteletter i biter og kok koteletter, olje, salt og dyvelsdrek i på høy varme i ca 20 min.
  • Når væsken begynner å koke inn, sett ned varmen og kok til det begynner å bli litt crispy.
  • Tilsett chili- og ingefær pulver med eventuelt litt mer vann og kok til olje kommer opp på toppen og kjøttet er gjennomkokt.

Ønsker deg en herlig smaksopplevelse