Kjøtt

Goan style spicy pork

Feb 22, 2022

Goan style spicy pork

Foreløpig har jeg ikke vært i Goa og kan ikke huske at det er noen har skrytt mye av maten derfra, men denne retten har all grunn til å få skryt. Så enkel, smakfull og brukervennlig! Ingen gluten, egg, nøtter eller laktose. Hos meg skal den i hvert fall lages oftere.

Jeg har også prøvd den med kylling filet og det ble like gladelig mottatt. Denne så jeg for noen år tilbake i et matprogram på flyet til India, det skulle ikke forundre meg om jeg har plusset på noen egne krydder. Jeg husker ikke helt. Dersom du ikke har tørkede chili, kan du bruke chilipulver etter ønske. Du trenger en god kjøkkenmaskin eller en god morter og det høres mye ut med så mye eddik, men husk at det er en stor porsjon. Litt rart å ikke avslutte med et dryss koriander, men har du lyst har du lov :)

GOAN STYLE PORK

1,5 kg svinekjøtt i terninger

1 ss spisskummen

2 ts sennepsfrø

½ ts pepperkorn

3 cm kanelstang

8 kardemomme kapsler

½ ts nellik

6 tørkede chili

½ ts malt muskatnøtt

1 ts gurkemeie

150 g knust løk

8 fedd raspet hvitløk

2 ss raspet ingefær

6 ss sennepsfrø olje

2 dl eddik

1 ts brunt sukker

Goan style spicy pork

Fremgangsmåte :

  • Tørr rist spisskummen, sennepsfrø, pepperkorn, kanelstang, kardemomme kjerner, nellik og tørkede chili. Avkjøl og knus alt i kjøkken maskin.
  • Skrell og knus løk, hvitløk og ingefær fint uten vann eller olje.
  • Bland i 2 ss sennepsfrøolje og restene av ingrediensene sammen med kjøttet i en plastpose. Den bør stå i kjøleskapet over natten dersom du har tid eller minst 1-2 timer.
  • Varm 4 ss olje og steke kjøttet på medium til sterk varme.

Velbekomme til en ny spennende smak!