India

Tandoori retter

Apr 06, 2022

Tandoori retter

Tandoori betyr tilberedt i en tandoor, som er en leirovn støpt rett på bakken. Den er en meter i diameter, tønneformet og fyres opp med kull. Effekten blir nærmest som en lukket kulegrill. Alle retter som lages i denne ovnen kalles tandoori. Vi er heldige som kan lage tandoori retter i stekeovnen på eget kjøkken, i India må det vanligvis bestilles eller spises på en restaurant.

IMG_1158
Nå skal jeg vise deg en rask løsning, du skal slippe å fyre opp tandooren for å få den gode smaken. Temmelig fort går det også, noe alle trenger en gang i blant. Basen er tandoori paste som er laget på min oppskrift i India. Jeg bruker ikke ferdig glass vil flere tenke, men jeg kan berolige med at den ikke inneholder kunstige farger eller kunstige konserveringsmidler og slikt. Den er laget på kun kvalitetsrike krydder, urter og olje. Smaken er autentisk og siden den er ganske smakfull, bør den blandes ut med yoghurt. Til vegetarianere kan jeg anbefale aubergine, sopp, panir, tofu, squash og brokkoli. Jo mer yoghurt du bruker, desto mer saus får du og desto mildere blir smaken. I utgangspunktet er det en marinade, men den også brukes til å krydre kjøttdeig og lage kjøttboller eller ”kebab” på spyd.

2 ss tandoori paste

4 ss naturell yoghurt

600 g poteter/ laks/ grønnsaker eller tofu

IMG_1179
Prøv også tandoori kjøttboller!

Fremgangsmåte :

  • Bland paste (egen reklame) og yoghurt. Marinere valgfri ingrediens i kjøleskapet over natten eller minimum en time.
  • Grilles på grill eller i stekeovn på 200 grader i 12-20 minutter, avhengig av hva du velger. Bruk gjerne litt olje i bunnen av stekebrettet/ grillrillen siden marinaden klistrer seg litt på stekeplaten.
Pynt med løkringer, lime skiver og frisk koriander. Smaker perfekt med nan, raita, mango chutney og papadam.

Enkelt og supergodt!