India

Sørover

May 26, 2022

Sørover
I går reiste jeg til India. Det blir så hyggelig å besøke familie da jeg skal i bryllupp. Videre blir det en del arbeid også. Gleder meg masse til å være her! Dere skal bli oppdatert underveis, vet ikke hvor mye jeg rekker fra selve turen, men oppskrifter og slik kommer :)
India er et stort land med store forskjeller i språk, kultur, retter, spisevaner og klima. Det nord-indisk kjøkken og spesielt fra Punjab som jeg representerer, er rikt på kylling, lam, grønnsaker og linseretter. Tandoori er navn på retter som lages i en spesiell leirovn som kalles tandoor. Her må festbrødet naan og Basmati ris nevnes. Basmati ris er en ekstra langkornet og aromatisk ris som blir enda lengre når det kokes. Krydder som vi bruker i Punjab, vil dere kjenne igjen som typiske julekrydder og alt er ikke helt ukjent. Veldig mange er vegetarianere og spiser heller ikke egg, men melkeprodukter og spesielt syrnet melk er brukt daglig. I Norge bruker vi kefir i steden. Tidligere var det ikke mye sjømat her i gården, men de gode transportmulighetene har gjort at man kan nå frakter fisk og scampi enklere og dermed kommet med på spisekartet. IMG_3728 I sør finner man flere krydder som fortsatt er helt ukjente og vanskelig å få tak i her hjemme. Det sør-indiske kjøkkenet er rikt på sjømat, fersk kokos, kokosmelk er populære innslag og maten blir sterkere jo lenger sør man kommer i landet. Ris brukes til nærmest alle måltider og det er lite bruk av brød av vanlig korn. Pannekaker av rismel og linsemel er frokost med helt andre typer chutney. Videoen under lager jeg Dosa, en av de mest kjente rettene fra sør. Personlig elsker jeg dette og gleder meg masse til å spise det mens jeg er borte! Kokosolje brukes gjerne i matlaging og det er mindre bruk av syrnet melk og melkeprodukter enn i nord. Denne oppskriften er et eksempel og du kan lese mer om kokos her :) Kokos ris ferdig 6

Nå har jeg satt opp nytt Sør-Indisk kurs mandag 27. april, så det er bare å melde seg på!

Du vil gjennom dette kurset lage lekre retter basert på fisk og sjømat. Rettene fra det sør-indiske kjøkken er smakfullt krydret og her benyttes det gjerne kokosmelk. Ris er en naturlig ingrediens og benyttes til alle måltider. Naanbrødet hører ikke hjemme i det sør-indiske kjøkken, her får du smake pori, et nydelig festbrød, og raita selvfølgelig. Avslutningsvis får du servert et deilig måltid på ekte indisk vis hvor du lærer å spise uten kniv og gaffel.

For påmelding og mer informasjon send en mail til niru@masalamagic.com Håper å se mange av dere :) God helg videre!