India

Meditasjon; hvorfor og hvordan

May 25, 2022

Meditasjon; hvorfor og hvordan

Dhyana, som det kalles på Sanskrit, er en urindisk metode til å roe ned systemet og sinnet for å utnytte hjerne kapasiteten til å yte og nyte mer. Meditasjon kan praktiseres på forskjellige måter og det finnes flere varianter. Mantra meditasjon er en annen metode som jeg også praktiserer. Da repeteres samme mantra et bestemt antall ganger

Å sitte i stillhet, gjerne i Padmasana; er en yoga stilling der du rakrygget sitter med beina i kryss. Lotus stilling er noe som gir mange fordeler.

Niru i skredderstilling

Jeg var alltid vært fasinert av meditasjon og for noen år siden prøvde jeg flere ganger å få det til, uten hell. Det førte til at jeg ble urolig og frustrert, jo mer jeg prøvde å ikke tenke, desto flere rare tanker og situasjoner kom i tankene mine. Fortvilet av alle forsøkene ga jeg opp, men etter noen dager plaget det meg igjen at jeg ikke fikk det til. Så sa noen til meg, slapp av! Det skjer når du er klar for det, da kommer det av seg selv.

Alle har vi situasjoner i livet som utløser et eller annet i oss, og for 4 år siden skjedde det med meg. Jeg klarte å gi slipp, det gikk opp for meg at jeg ikke kunne bestemme hva jeg skulle tenke eller ikke tenke når jeg satte meg i stillhet.

Plutselig så skjønte jeg hvor mye unødvendig bekymring jeg skapte ved å tenke negativt, hva hvis sånn og slik…. Min tante pleide å si at det er ekko i din uttalelse så si alltid hvor bra du har det og hvor fint alt går fremfor å ha fokus på det som ikke går bra. Ikke fortell i det vide og brede hva som er gått galt, fortell om alt som er gått bra og hvor bra det kommer til å bli. Snakk om det du ønsker som om det allerede er der eller skjer.

Det er mange, mange fordeler med meditasjon. Koster ingenting og du trenger kun deg selv for å praktisere. Å sitte i stillhet gir tid til ettertanke og refleksjon, på Youtube finnes det flere videoer og link med guidet meditasjon. Jeg har hatt stor nytte av det. Det er virkelig verdt å prøve! Vil ikke si at jeg er utlært, men har blitt bedre enn for 4 år siden på å gi næring til hjernen og kroppen ved å starte dagen 30 minutter i stillhet. Gjerne med behagelig musikk eller etter instruksjon. Det handler enkelt og greit om å gi ubetinget kjærlighet til seg selv og de rundt deg. Deler et lite tips her.

https://www.youtube.com/watch?v=-qSl2p7skyQ


Ønsker dere en flott dag i den ellers hektiske juletiden. Ta dere tid til å slappe av og bruke tid med hverandre