Glutenfritt

Lussekatter med kikertemel

May 18, 2022

Lussekatter med kikertemel

Lucia dagen er en koselig dag, jeg blir rørt når jeg ser bilder fra tiden barna var i barnehagen. Dessverre merker man ikke særlig til den dagen etter at barna er ute av barneskolen. Nå er det kun lussekatter som er påminnelsen for min del.

IMG_5898

I år har jeg laget en oppskrift på sunne lussekatter. Det går an å bruke fint annet glutenfritt mel, men jeg har brukt kikertemel og semper fin. De kan er dermed glutenfrie. Det blir helt feil for meg å bruke gurkemeie i lussekatter. For å få ekte smak, så selvfølgelig safran brukes og jeg har brukt en teskje. Siden begge kikertemelet er grovere, må det litt mer sukker til for at det skal bli søt smak ellers synes jeg det kan minne om scones.

Dette trenger du :

 100 gr kikertemel

100 gr semper fin

70 gr sukker

2 ts gjær

1 ts sukker

2 ss fiberhusk

1 dl vann el melk

½ dl olje el smør

1 ts safran

Rosiner etter smak

Fremgangsmåte:

  • Bland gjær og 1 ts sukker i litt vann og la det stå noen minutter.
  • Safran blandes i vann eller melk. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland sammen til en deig og sette lunt i 1 time.
  • Forme til lussekatter og la heve i 30 min.
  • Pensle med melk og stek på 200° i 12 min.

IMG_5897

God fornøyelse 

Nirus tips:

Lag dobbel porsjon, form noen som boller med rosiner (uten safran).