Glutenfritt

Hamburgerbrød med kikertemel

May 18, 2022

Hamburgerbrød med kikertemel

Jeg har aldri vært noen tilhenger av hamburgerbrød med hvetemel. Det er litt smakløst for min del. Siden vi bruker kikertemel og havregryn i oppskriften jeg deler nå, er det helt greit å bruke fint speltmel. Dere kan helt klart bruke grovt mel eller andre meltyper. For eksempel male havregryn til mel. Det viktigste er at deigen er smidig og ikke for løs. Når jeg bruker løkfrø gir det brødet mer smak.

 Hamburgerbrød med kikertemel

½ pk fersk gjær

2 ts sukker

1 dl vann

150 gr kikertemel

150 gr havregryn

200 gr fint speltmel (kan erstattes med glutenfritt mel)

5 dl melk

¾ ts salt

50 gr smeltet smør/ olje

sesamfrø eller løkfrø til pynt

Fremgangsmåte :

Løs opp gjæren i lunket vann og tilsett sukker. La det så stå, til du ser det begynner å heve. Ha mel i gjærblandingen, tilsett væske og smør etterhvert som du elter. Når deigen er elastisk og har sluppet kantene i bollen, kan den dekkes og settes lunt til heving i minst en halvtime.

Form deretter til boller i ønsket størrelse og trykk de flate. La etterheve i 30-40 minutter. Pensle med vann og pynt med sesamfrø eller prøv løkfrø, slik vi gjør med naan

IMG_4034

Stekes i ca 12-13 min i ovnen på 230°. Avkjøl, fyll og nyt


Hamburger er egentlig et veldig greit måltid – lettvint og alle kan lage sin egen etter smak og behag. En koselig aktivitet når du har niese og nevø på besøk! Det hadde jeg gleden av i sommer, med hjemmebakt hamburgerbrød ble det ekstra stas. Mens jeg foretrakk min veggis variant av potetburger, storkoste ungene seg med denne enkle, men stolte varianten.

Barnas hamburgere

400 gr valgfri kjøttdeig

½ løk i terninger/ strimler

2 ss Nirus Tandoori paste

IMG_4023IMG_4024

Fremgangsmåte :

Bland alt godt, form til burgere og stek på grillen eller i stekepannen. Hjemmelagde hamburgerbrød eller med potetsalat. Valget er ditt. Prøv en dæsj mango og lime chutney istedet for den vanlige ketchupen! Om det er godt, javisst!

IMG_4052