Glutenfritt

Choclate chai

Feb 22, 2022

Sjokolade chai

Denne drikken er som du ser av navnet en skikkelig fusion opplevelse av en tradisjonell chai og sjokolade smak! Har du laktoseintoleranse, kan havrekrem eller ris melk brukes. Jeg synes soya melk gir litt for kraftig konsistens. Selv om det ikke er mye melk eller krem, gir den god metthetsfølelse. Den kan faktisk også nytes kald, noe jeg aldri kan gjøre med tradisjonell chai eller kaffe, det må være rykende varmt. Sukkeret kan selvfølgelig sløyfes.

I denne oppskriften har jeg brukt Assam løs-te fra India. Har du ekte vaniljestang, er det selvfølgelig prima! Jeg har brukt vanilje ekstrakt. Det mest vanlige var å drikke chai i glass før i tiden, men så kom engelsk mennene til India og de fine fruene hadde tea-time i porselenskopper. Dermed ble det en ny trend, jeg synes det er kult at kaffe-barer tar tilbake chai-glassene. De er bare litt store sammenlignet med indiske :)

CHOCOLATE CHAI

2 dl vann

1 ts indisk løs te

½ ts malt kanel

½ ts malt muskatnøtt

2 ts brunt sukker

2 ts kakao

1 ts vanilje ekstrakt

1 dl melk eller 2 ss krem

Fremgangsmåte :

  • Kok opp vann, ha i te, krydder og sukker. La alt trekke under lokk i 3-4 minutter.
  • Bland i kakao, vanilje ekstrakt og melk. Gi alt et oppkok. Dersom du ikke bruker melk, Ha i 2 ss krem i koppen før servering.
Choclate chai

Denne er en særdeles god fornøyelse!