Glutenfritt

Besan ki roti // Glutenfri lefse av kikertemel

May 18, 2022

Besan ki roti // Glutenfri lefse av kikertemel

Besan betyr kikertemel og roti stammer fra sanskrit ordet rotika som betyr flat brød. Disse kalles også chapati som betyr det samme; flat brød. I India spises dette brødet daglig, gjerne 2-3 ganger til forskjellige type curry gryter eller daal og grønnsaker. I dag lærer jeg deg en glutenfri variant som både er mettende og smaker veldig godt. For enda mer smak, kan hvitløk tilføyes avhengig av hva tilbehøret er. Mitt tilbehør er allerede smakfullt og sterkt, så da dropper jeg det.

IMG_6722

Til denne oppskriften kan du bruke 2 fedd raspet hvitløk. Når den er raspet, er det enklere å få en jevn smak i hele deigen. Har du ikke laget lefser før, er det en liten øvelse å kjevle tynne lomper. Øvelse gjør mester, så fortvil ikke! Du må bruke litt mel for å kjevle uten at deigen klistrer seg. Et annet tips er at du må kjevle litt forsiktig, ikke dra deigen hardt bortover på benken.

Jeg synes disse smaker fortreffelig bare med chutney, helst mango & lime. Får du det ikke til, er du velkommen på kurs

BESAN KI ROTI ( 8-9 lefser)

200 gr kikertemel

200 gr teffmel

½ ts Himalaya salt

½ ts chilipulver

1 ts malt korianderfrø

1 ts timianfrø

2-3 ss frisk koriander

2-3 ss olje

2 ½ dl vann

Litt mel til baking

IMG_6689IMG_6694

Fremgangsmåte:

  • Bland alle ingrediensene til en deig og dekk den til med en våt gassklut.
  • La stå i 10-15 minutter og kna deigen til du får en jevn deig.
  • Del deigen i emner og kjevle ut til tynne lomper, en om gangen ellers klistrer de seg i benken.
  • Stek lompene på begge sider i varm stekepanne, uten olje eller smør. Bruk en stekespade til å snu lompene og smør gjerne på litt smør før de pakkes i folie.

IMG_6744

Fyll med chutney, koriander kylling, fersk spinat og rød løk for eksempel om du vil spise som lefse. Jeg er spent på å høre hva dere synes om denne!