Drikke

MYNTE LASSI

May 18, 2022

MYNTE LASSI

Lassi betyr en drikke laget av syrnet melk, den kan være søt eller krydret. Denne type drikke passer utmerket til krydret mat fordi den balanserer fordøyelsessystemet. Når vi spiser sterke krydder, øker temperaturen i kroppen og når man spiser raita eller drikker lassi avkjøles man. Jeg synes kefir eller kulturmelk er best, naturell yoghurt blir for syrlig i smak.

IMG_6843

Mangolassi har jeg lært deg tidligere, den er søt og god. Lassi laget av mynte har en ekstra avkjølende effekt, derfor er den meget populær om sommeren i India hvor det kan bli opptil 50 grader.

Nå får vi tak i frisk mynte året rundt og det er fort gjort å lage denne forfriskende drikken. Av erfaring vet jeg at norske ganer synes denne er litt spesiell, da man foretrekker søt lassi på grunn av vanen med fruktyoghurt og Biola. Jeg deler allikevel oppskriften fordi det er en smak man kan venne seg til, også vil jeg veldig gjerne høre fra dere hva dere synes om denne smaken?

IMG_6835

MYNTE LASSI (2 porsjoner)

10 gram mynteblader

½ l kefir eller kultur melk
5-6 dl vann

1 ts salt

4–5 isbiter

Du kan variere oppskriften med mengden av mynte, jeg er glad i mynte og synes at det bør være såpass mye i for at det skal bli en mynte lassi.

Fremgangsmåte :

Alt knuses med en stavmikser. Passer best i sommervarme.

Ps! Har du noen papadam som enkel snacks til denne, blir du faktisk litt mett!

IMG_6844