Drikke

Mango lemonade

May 18, 2022

Mango lemonade

Da jeg var liten var det ikke kultur for så mye brus og kullsyreholdig drikke. Brus var forbeholdt bursdager, spesielt 17 mai og store feiringer. Dessuten var saft og lassi en mer anvendelig drikke til krydret mat. Lemonade har vært et relativt ukjent begrep inntil nylig. I følge Wikipedia er det ”et produkt med et visst innhold av naturlige uttrekk av frukt og bær som etter fortynning med vann gir en drikkeferdig limonade. Lime eller sitronsaft til smaktilsetting er valgfritt, lime har ikke like intens smak som sitron. Jeg brukte lime.

IMG_6864

Jeg har aldri vært fan av brus, men ferskpresset juice er populært, en periode var jeg ganske flink til å lage forskjellige typer juice på grunn av nykjøpt elektrisk juicepresser. Interessen dabbet litt av etter hvert, spesielt da jeg skjønte hvor mye fiber fra frukten forsvinner i søpla. Innimellom er det godt med frisk juice så her er en frisk mango lemonade; ikke bare kun til sommervarme dager men også som en alkoholfri velkomst drink. Med den supergode og bruksklare mangopuréen går dette her på null komma niks J

Det er lurt å sette manogpuréen i kjøleskapet natten over slik at den er kald og god før bruk. Om du liker farris, kan du tilsette litt like før servering. Mitt smakspanel likte den bedre uten farris.

MANGO LEMONADE

5 dl mangopuré

4 dl vann

2 ss brunt sukker

4 ss limesaft

isbiter

2 ss finstrimlede mynteblader

IMG_6863

Fremgangsmåte:

Bland sammen alle ingredienser i en mugge.

En frisk fornøyelse