Drikke

KALD KANEL CHAI

May 18, 2022

KALD KANEL CHAI

Chai min favoritt drikke, kan du smaksette med alle slags deilige krydder. Når du skal lage masalachai, kan du male forskjellige krydder sammen; men noen ganger er det godt med en ren smak.

IMG_6683Kanel er ganske fremtredende i smak og du kan derfor ta en liten bit, for eksempel 2-3 cm, avhengig av hvor mye du skal lage. Normalt lager jeg chai uten sukker, men akkurat til kanel chai er det godt med litt brunt sukker, selv om kanel har en anelse av sødme i seg smaker det ikke slik i chai. Er du ikke klar over alle gode egenskapene kanel har, ta en titt på tidligere innlegg.

Knuser du stangen litt, blir det bedre smak. Jeg har delt oppskrift på varm kanel chai tidligere, men på varme dager kan det være godt med noe avkjølende. I min krydderboks foretrekker jeg den grove kanelen som nesten ser ut som bark, fordi den er veldig smaksterk. Hva bruker du?

KANEL ISTE

3 dl vann

2-3 cm kanelstang

2 ts brunt sukker

3-4 isbiter

IMG_6681

Fremgangsmåte:

Støt kanelstangen og kok den med vann, la trekke under lokk noen minutter. Ha i sukker hvis ønskelig. Avkjøle og servere gjerne med noen isbiter.

God fornøyelse!